Leerlingenbouwplaatsen

Het uitvoeren van een bouwproject als leerling-bouwplaats heeft voordelen voor de leerling, de aannemer en de opdrachtgever.
Belang van de leerling: samenwerken, extra aandacht, leren van andere leerlingen en het sneller doorlopen van de opleiding.
Belang van de aannemer: meer planmatige aanpak van het opleiden, kwalitatief uitstekende manier de beroepspraktijkvorming organiseren, meer betrokkenheid van leermeesters, etc.
Belang van de opdrachtgever: bijdragen aan voldoende vakmensen, bijdragen aan werkgelegenheid voor jonge mensen, bevorderen van het “sociale gezicht”, etc.

 

Voor het verkrijgen van een erkenning moet de leerling-bouwplaats aan enkele criteria voldoen.
Deze criteria willen wij graag doormiddel van een persoonlijk gesprek met u bespreken.

 

Om een bouwplaats succesvol als leerling-bouwplaats uit te voeren, is het van belang om hiermee in drie verschillende fases aan de slag te gaan: voorbereidingsfase, de uitvoering en afronding van het project. BouwSchool Breda geeft er de voorkeur aan om zo vroegtijdig mogelijk in het traject betrokken te worden voor het vormgeven van een leerling-bouwplaats. De insteek is om een leerling-bouwplaats met zoveel mogelijk disciplines vorm te geven. U moet  denken aan de volgende onderdelen: timmeren, metselen, tegelzetten, installateurs, etc.

 

Aannemers en opdrachtgevers die een project in de bouw uitvoeren als leerling-bouwplaats komen in aanmerking voor subsidie. Graag willen wij u informeren over de regelgeving met betrekking tot het verkrijgen van deze subsidie. Het betreft een subsidie voor de aannemer en de opdrachtgever.

De aannemer ontvangt van leerlingen afkomstig van BouwSchool Breda nog een extra vergoeding.

Een leerling-bouwplaats heeft een grote publiciteitswaarde. In samenwerking met de opdrachtgever en de aannemer kunnen we ons met een leerling-bouwplaats positief positioneren.

 

Wanneer u hier meer informatie over wenst, kunt u contact opnemen met ons:

 

Bas Koenis,

tel: 06 - 55 70 31 17 of mail: koenis@bouwschoolbreda.nl

 

Stimuleringsfonds LerenWerken in Breda


Sinds 3 februari 2015 is in Breda het stimuleringsfonds LerenWerken actief. Het systeem voor het inrichten en vormgeven van leerwerkplekken voor jongeren en zij-instromers met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt vormgegeven door de partners BouwSchool Breda Opleidingen B.V., Schilder^sCOOL en Installatiewerk Nederland.

Behaalde resultaten:

 

Maatschappelijk veranwoorde opdrachtgevers Maatschappelijke verantwoorde opdrachtnemers Betrokken projecten Leerwerkplekken Unieke studenten
34 30 44 269 206

 

De behaalde resultaten zijn mede tot stand gekomen  met de subsidie van de provincie Noord-Brabant.

 

Momenteel in uitvoering zijnde leerling-bouwplaatsen:

 

Woonlinie BM van Houwelingen Zaltbommel
  Ballast Nedam Oosterhout
  Sprangers Utrecht
  Sprangers Etten-Leur
  Maas-Jacobs Helwijk
Gemeente Werkendam Vaessen Dussen
Casade Sprangers Waalwijk
NBU NBU Breda
NBU NBU Bavel
Oome Raamsdonk Oome Raamsdonk Dussen
Van Gageldonk Van Gageldonk Dongen
  Nico de Bont Bergen op Zoom
Woonlinie BM van Houwelingen Geldermalsen Rijswijk
ROC West-Brabant Slokker Bouwgroep Breda Breda
Gemeente Werkendam Burgland Bouw Sleeuwijk
Gemeente Werkendam Klaasen Groep Werkendam
Gemeente Oosterhout Van Wanrooy Oosterhout
Woonlinie BM van Houweling Zaltbommel