De opleiding

Elke gekozen opleiding op de BouwSchool Breda duurt ongeveer 2 jaar en bestaat uit 4 dagen per week werken in de praktijk en 1 dag per week theorie op school. Tijdens de introductieperiode bij de BouwSchool Breda leer je van alles over het werken in de bouw. Daarna ga je naar leerbedrijven om de fijne kneepjes van het vak te leren. Hier wordt wel de nodige inzet van je verwacht, want wanneer je op de bouwplaats werkt krijg je een salaris of stagevergoeding. En als je gemotiveerd bent, krijg je er ook de waardering voor terug, dat staat vast!
Wil je weten wie onze leerbedrijven zijn en waar ze zitten? Download dan hierboven het overzicht.

 

Wat zijn de voordelen voor jou om te kiezen voor de BouwSchool Breda
als werkgever?

  • Een twee tot mogelijk vierjarige erkende vakopleiding;
  • een gegarandeerde praktijkarbeidsovereenkomst of stageovereenkomst;
  • vier dagen praktijk;
  • één dag theorie;
  • veel vakkundige begeleiding;
  • voldoende mogelijkheden voor specialisatie en doorgroei.

 

Als je bij een bedrijf komt werken, is er een opgeleid leermeester. Dit is een echte vakman die jou de kneepjes van het vak bijbrengt.
En vanuit de BouwSchool Breda bezoekt onze leerlingbegeleider jou minimaal 4 keer per jaar op de bouwplaats. Samen kijken we dan naar je vorderingen, eventuele mogelijkheid tot praktijktentamens en de algemene sfeer. Met de docenten van je theorieopleiding houden we contact om ook hier de voortgang van je theorie te volgen.


Met andere woorden: je doet het niet alleen!