Welkom bij Bouwteam

Jouw startpunt voor een succesvolle hbo-stage in de bouw. Wij helpen je aan een passende stage in de regio. Een stage die goed past bij jou als persoon en je studie. Samen met een teamcoach van Bouwteam verkennen we jouw mogelijkheden. We leren je eerst goed kennen en zorgen voor de nodige begeleiding voorafgaand én tijdens je stageplek. Kortom: we doen er alles aan om van jouw stage een waardevolle ervaring te maken.

Wat wil jij?

De mooiste bouwbedrijven uit de regio zijn aangesloten bij Bouwteam. Groot, klein, ambachtelijk en innovatief. Je kunt stage gaan lopen bij bedrijven die bouwprojecten werven, ontwikkelen, voorbereiden, uitvoeren of gespecialiseerd zijn in beheer en onderhoud. In de particuliere sector, de woningbouw, restauratie, utiliteitsbouw en renovatie. Alles is mogelijk! Belangrijk is: wat wil jij?

Welke beroepen kun je via onze stages ervaren?

 • Commerciële functies: vastgoedontwikkelaar, tendermanager, projectontwikkelaar, ontwerper, klantmanager, contractmanager, kopersbegeleider en medewerker nazorg.
 • Functies in de technische voorbereiding: hoofd bedrijfsbureau, inkoper, calculator, bouwkostendeskundige, werkvoorbereider, planner, tekenaar, BIM-modelleur, constructeur of engineer.
 • Functies in de uitvoering: projectleider, bedrijfsleider en uitvoerder.
 • Functies rondom kwaliteit, Arbo en milieu: KAM-coördinator, medewerker kwaliteit, adviseur duurzaamheid en omgevingsmanager.

Zo helpen we je met je stage

Stap 1: we ontvangen je aanmelding via het formulier op deze pagina.
Stap 2: we nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek om je beter te leren kennen.
Stap 3: onze teamcoach regelt een sollicitatiegesprek bij één van onze leerbedrijven.
Stap 4: onze teamcoach bezoekt je bij jouw stagebedrijf en ondersteunt je waar nodig.
Stap 5: we evalueren de stage en doen er alles aan om van jouw stage een succes te maken.

Wat kunnen we voor jou betekenen na je stage?

Bouwteam helpt je om een werk- en leeromgeving te vinden die bij jou past. Twijfel je over jouw richting binnen de bouwwereld? Of heb je nog geen keuze kunnen maken voor een richting na je stage? Dan is ons traineeship iets voor jou. Je krijgt daarin de mogelijkheid om ervaring bij meerdere bedrijven op te doen.

Waarom kiezen voor Bouwteam?

 • Je krijgt een rijk beeld van beroepen in de branche.
 • Je leert hoe verschillende bedrijven hun werkprocessen inrichten en kunt zo beter inschatten wat bij je past en een betere keuze maken voor je beroepsloopbaan.
 • We bieden je de beste vakkundige begeleiding.
 • Zekerheid van een goede stageplaats bij bouwbedrijven bij jou om de hoek.
 • De mogelijkheid tot een traineeship.
 • Baanzekerheid.
 • Onze begeleiding en ondersteuning kost je als student niks.

Partner voor het onderwijs

Bouwteam is dé partner voor hbo-onderwijs in de bouwsector. We ondersteunen het onderwijs bij het vormgeven van gastlessen, bedrijfsbezoeken en workshops. Zorgen voor goede stageplekken, matching en praktijkgerichte opdrachten die aansluiten bij de studie. Door nauw samen te werken, vergroten we niet alleen de instroom in de hbo-opleiding Bouwkunde. We verbeteren ook de aansluiting van het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs naar het hoger beroepsonderwijs.

Ontdek je kansen bij Bouwteam

"Dankzij Bouwteam heb ik nu een baan bij Aannemersbedrijf Van Agtmaal. Heel veel zin in deze nieuwe uitdaging." Stijn van Raak, student Bouwkunde bij Avans Hogeschool Tilburg.

Meer weten?

Neem contact op met:
Fleur de Bruijn
Teamcoach
Biesdonkweg 31
4826 KS Breda
06 19 80 69 35
fleur@kiesbouwteam.nl
www.kiesbouwteam.nl

Erik Colijn
Teamcoach
Biesdonkweg 31
4826 KS Breda
06 22 38 64 06
erik@kiesbouwteam.nl
www.kiesbouwteam.nl

Schrijf je in voor een stageplaats/ kennismakingsgesprek