Bouwschool Breda is het regionaal opleidingsbedrijf voor praktijkscholing van voornamelijk jonge bouwvakkers die zich willen laten opleiden tot timmerman, metselaar, tegelzetter of leidinggevende in de bouw. Daarnaast verzorgt BouwSchool Breda zowel voor leerlingen als personeel die in de bouw werkzaam zijn bij- en nascholingscursussen. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van facilitaire diensten op onze unieke locatie.

Vacature Projectleider EnergieCampus Breda

Ben jij onze projectleider die richting gaat geven aan het positioneren en implementeren van de kernactiviteiten rondom de EnergieCampus Breda? En krijg jij energie om projectplannen concreet uit te werken, activiteiten op te zetten met oog voor financiën? Zie jij kansen in de markt aankomen en kan je deze vertalen naar nieuwe vormen van dienstverlening? Dan is het Bouw en Techniek Centrum Breda opzoek naar jou! Lees verder over deze functie op onze website.

arrow_forward Lees verder

LEF (Leren en Focus)

Persoonlijk Ontwikkelingstraject voor bouwprofessionals.
LEF (Leren en Focus) is het programma om je verder te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, waarbij kennisdeling een belangrijke factor is. Het stimuleert niet alleen jou als professional in de ontwikkeling, maar het maakt ook de organisatie sterker. En precies daar ligt onze focus; jou en de organisatie beter maken!

arrow_forward Lees meer

Schrijf je in voor de OPEN MIDDAG/AVOND op donderdag 25 januari 2024

Kom jij ook naar de OPEN MIDDAG/AVOND op donderdag 25 januari 2024? Schrijf je dan snel in via onze website. Proef de sfeer en maak kennis met onze opleidingen timmeren, metselen en tegelzetten. Het team van BouwSchool Breda staat voor je klaar!

arrow_forward Lees meer

We gaan samen verder bouwen aan de toekomst!

BREAKING NEWS: 'We gaan samen verder bouwen aan de toekomst'.
De huidige partners (Curio, Inframensen Zuid en SVO Schildersvakopleiding Tilburg-Breda) van het Bouw en Techniek Centrum Breda zijn trots met de uitbreiding van de nieuwe opleidingen Installatie- en Elektrotechniek. IW Brabant-Zeeland zal als partner worden toegevoegd aan dit prachtige centrum voor de bouw- en technieksector.

Lees verder

BouwSchool Breda boekt mooie resultaten

Weliswaar blijven het uitzonderlijke tijden, maar nieuwe vakmensen in de bouw hebben we hard nodig. Het aantal aanmeldingen voor het volgen van een opleiding bij BouwSchool Breda in samenwerking met Curio/ Da Vinci College, staat nu al 120 sollicitanten. Een uitzonderlijk getal, aangezien we nog steeds in een onwerkelijke situatie begeven..

arrow_forward Lees verder

Jouw inzet is goud waard!

Wij zijn enorm trots op de geweldige inzet van onze leerlingen in deze onzekere tijden. Ondanks de aangepaste maatregelen blijven zij met passie bouwen aan prachtige bouwprojecten. Elke dag zetten de leerlingen hun steentje bij en werken zij keihard om de bouwsector draaiende te houden. Samen blijven we bouwen aan de toekomst! Want échte vakmensen zijn onmisbaar!

Erik Colijn, directeur BouwSchool Breda

BouwSchool Breda

BouwSchool Breda is het regionaal opleidingsbedrijf voor praktijkscholing van voornamelijk jonge bouwvakkers. De ruim 45 regionale opleidingsbedrijven en BouwSchool Breda zorgen gezamenlijk voor goed opgeleide en gekwalificeerde vakmensen binnen de bouwbranche. In het huidige bedrijfsleven is veel vraag naar goed opgeleide werknemers. De opleidingen van BouwSchool Breda bieden daarom zeer goede perspectieven op de arbeidsmarkt.

arrow_forward Lees meer

Opleidingen

De jongeren, variërend in leeftijd van 16 t/m 25 jaar, worden opgeleid tot timmerman, metselaar, tegelzetter of leidinggevende in de bouw. Indien gewenst zijn er daarna ook mogelijkheden voor specialisatie en doorgroei. Tevens verzorgt BouwSchool Breda ook bij- en nascholingscursussen voor mensen die in de bouw werkzaam zijn, dus een leven lang leren is mogelijk. BouwSchool Breda onderscheidt zich omdat zowel het theorie- als het praktijkonderwijs in hetzelfde gebouw plaatsvindt; "Dus opleiden onder één dak".

Bekijk opleidingen arrow_forward

Bouwstenen voor de toekomst!

Naast de erkende opleidingen binnen de bouw kunt u bij BouwSchool Breda ook terecht voor de huur van vergaderruimtes en worden er diverse trainingen en cursussen verleend zoals BHV, VCA en een ruim aanbod aan andere trainingen. BouwSchool Breda reikt hiervoor de bouwstenen aan om uzelf of uw werknemers door te laten groeien en te ontwikkelen. Zo kunt u het vakmanschap van uw medewerkers verbreden of verdiepen. Bouw verder aan de toekomst van uw bedrijf en uw personeel!

arrow_forward Bekijk cursussen

Opleidingen

 • Uniek: 100% van de leermiddelen en examineringsproducten worden vergoed.
 • Baanzekerheid door de grote vraag vanuit de bouw.
 • Onderwijs en werk is direct georganiseerd.
 • Instroom gehele jaar mogelijk.
 • Loon uitbetaald conform Bouw CAO.
 • 4 dagen werken 1 dag theorie.
 • De beste vakkundige begeleiding.
 • Praktijk en theorie onder 1 dak in een kleinschalige omgeving.
arrow_drop_down

Training & Coaching

 • Meer dan 100 cursussen.
 • Direct toepasbaar in de praktijk.
 • Trainingen en cursussen op maat.
 • Geheel verzorgd met catering.
 • Wij zorgen voor een goed fundament voor een lerende onderneming.
arrow_drop_down

Facilitair

 • Het loket voor uw bijeenkomsten.
 • 4 moderne les- en vergaderzalen.
 • Voldoende parkeergelegenheid en gratis parkeren.
 • Geheel verzorgd met catering.
 • Unieke locatie is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.
arrow_drop_down

KAM-beleidsverklaring