Je gaat het maken in de bouw

BouwSchool Breda, InstallatieWerk en de Uitvindfabriek ontwikkelen een nieuw programma voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Hoe laat je jongeren met aandacht naar de bebouwde omgeving kijken? Hoe daag je leerlingen van een middelbare school uit om zelf te ontwerpen, te ontwikkelen en te bouwen?

Sabotage presenteert de bouw en de techniek in een spannende wereld. Een wereld die wordt bedreigd door saboteurs... Waar kunnen de saboteurs toeslaan? Welke gebouwen, welke infrastructuur en welke technische installaties zijn onmisbaar in ons dagelijks leven? De leerlingen ervaren en onderzoeken vanuit een spannende context, welke invloed techniek op ons heeft. Vervolgens dagen we hen uit om deze gekoesterde techniek te beschermen en daar waar nodig aan te passen. Bedenk hoe het nog slimmer, veiliger en beter kan. Presenteer je ontwerp of sterker nog; bouw en test het!

Het project Sabotage biedt docenten en leerlingen een spannende context waarmee we de bebouwde techniek door een andere bril bekijken. Een bril die past bij deze doelgroep. Daarna laten we ze zelf oplossingen bedenken waarbij we de bestaande bouw en techniek als uitgangspunt nemen. Reversed engineering. Laat leerlingen ontdekken hoe de bestaande techniek werkt en laat hen zelf aanpassingen en verbetering presenteren.